Varför skulle man gå då man kan springa

Eftersom det var gnäll här hemma på morgonen föreslog jag åt Viktor att vi skulle gå ut och leka. Han gick resolut fram till dörren, tittade mig i ögonen och sa: ”mamma pinga”. Efter ca. 10 sekunder hade jag slängt på mig träningskläder med siktet inställt på en timmes löpning.

Först besökte vi parken och med hjälp av en vit lögn om grävskopor fick jag honom med i vagnen. Vi tog den vanliga rundan som vi sprungit tillsammans minst 100ggr. Han var trött, men vägrade sova. Man kan lugnt konstatera att han är lika seg som sin mamma.

Kan ju inte direkt påstå att vädret och omgivningen ger mig någon speciell julkänsla. Videkissorna har slagit ut och plockade med mig hem några kvistar som jag tänker dekorera med julgranskulor. Fjädrar är väl lite att ta i så…
Ingen snö, ingen is… bara våta gräsmattor vart jag än tittar! Snälla snön – kom nu redan! Jag lovar att inte gnälla då uppfarten ska skottas och löpskorna är fulla av snö!

Föredrar egentligen att springa i terräng, men då jag springer med vagnen är asfalt så mycket lättare! Borde dock införskaffa handbroms till vagnen… eller så kanske mina snabba älgsteg i utförsbackarna just nu gör mig snabbare också utan vagn?

Dagens tankenöt: Funderar på ifall jag borde ta det lugnare med träningen nu då ulcerös kolit börjat göra sig påmind igen. Just nu är det mycket av allt och då borde jag kanske trappa ner med träningen och vila istället. Samtidigt innebär träningen att jag mår bra mentalt! Jag orkar mer och jag är gladare!

Dagens måste: Ska sy åt mig ordentliga gaiters som är ändamålsenliga och bra! Att springa i vått före med endast strumpklädda vrister är inget jag gillar!

Dagens hyss: Viktor vägrar fortfarande sova dagssömn och just stod han och hackade på vår TV skärm med en hammare. Han är för snabb för mig!

2 Replies to “Varför skulle man gå då man kan springa”

  1. Jag har en teori som jag tror att stämmer, men har inga bevis för det. Den går såhär: Kroppen behöver stress/påfrestning både psykisk och fysisk. Det utvecklar uthålligheten och förbättrar hälsan (på alla plan). När man blir sjuk kommer en extra påfrestning på kroppen och då gör man vist i att dra ner på nivån av annan stress för att kroppen skall läka ordentligt.Jag tror i ditt fall att lämna bort löpning skulle öka på din psykiska stress lika mycket som löpningen stressar dig fysiskt, så det kanske inte finns något att vinna på det, men om du lämnar bort alla tynga pass en tid och bara springer mysiga anti-stress länkar så kanske det skulle hjälpa? Det finns alltså ingen grund i det jag påstår, jag tycker bara att det funkar så för mig

  2. Låter vettigt Fua! Precis så är det för mig faktiskt, att då jag lämnar bort löpningen så stressar jag för det. Det är liksom ingen lättnad för sinnet att låta bli att springa och bara vila!Ska satsa på ditt förslag. Lämnar bort tunga, snabba och långa pass och kör lite kortare och långsammare – helt enkelt skönare pass! Det är ju trots allt meningen att det ska vara bra för kroppen nu! Hinner nog pressa mig själv i februari-april 🙂 Speciellt i mars uppe i Ö-botten 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s