Ny vecka, nytt träningsprogram

Igår fick jag träningsprogram av Jenny (maratonskolan) för kommande 7 veckor. Hon hade utvärderat min träning under de senaste 6 veckorna och påpekade att jag i fortsättningen inte ska glömma bort att springa långsamt ibland, d.v.s. 6:15min/km eller långsammare. Detta är viktigt för att konditionen skall vara i balans. Lät faktiskt ganska skönt det där med att springa långsamt 🙂

Vecka 50

Tisdag: Rask länk 10km, fartuthållighet 4:45-5:00min/km + konditionscirkel (puls 165-175)
Onsdag: Cykling 22km (rask takt)
Torsdag: Gemensam träning (länk)
Fredag/lördag: Långlänk, grunduthållighet 24km 5:30-6:15min/km (puls 140-150)

Om någon har lust med långlänk fredag kväll / lördag morgon – hör av er!

3 Replies to “Ny vecka, nytt träningsprogram”

  1. Oj, vilken kondis du har! (Såg på veckoprogrammet, med km-tider, puls etc. och har ju nog följt med tidigare också att du har en väldig fart varje länk!) Blir nog ganska avundsjuk. Men sen har du säkert bra grund från ungdomsåren. 🙂 Ska säkert gå bra i Botnia vasan också, fast man inte just sett snö här i söder i år. Och jo, håller med att det är bra att satsa på tillräckligt långsamma länkar. Brukar du dra typ stavgångslänkar i terräng, eller är det mera något för skidare?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s