Barn som inte vill

Om man inte vill uppträda och inte riktigt känner sig bekväm… är det då rätt att man tvingas vara med mot sin vilja? Är det rätt av ledarna att låta ett barn gråtandes gömma sitt huvud inne i en papplåda då han/hon inte vill vara med och uppträda framför stor publik?

Det samma hände för ett år sedan då de på Amandas lekis bestämde att hon skulle vara Jungfru Maria i julspelet. Hon ville inte! Jag tyckte ju såklart att hon borde ha fixat det och försökte säga att hon fått ”huvudrollen”. Men hon ville inte och då sa jag till lekis-tanterna det. Jag fick självklart en sur min och några kloka ord och råd, men den här gången valde jag att inte lyssna! Amanda klarade sig galant genom den julfesten utan att ha huvudrollen.

3 Replies to “Barn som inte vill”

  1. Jag tycker som du, man ska få välja om man vill uppträda eller inte. För alla passar det inte, inte åtminstone som små, att stå i strålkastarljusen och det ska man kunna respektera. Såklart, märker man att det bara är frågan om lite blyghet som kan tänkas gå över med lite pepp kan man ju försöka skuffa barnet lite i rätt rikting och hoppas den sku gilla det, men inte tvinga, nej!

  2. Jo jag tyckte så synd om det här barnet som helt kart inte vill uppträda, men som tvingades upp på golvet i varje fall… Tror inte man botar scenskräck på det här viset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s