Grunda förening

Nu har jag bestämt mig – kommer definitivt att ta initiativet till att bilda en löparklubb! Men jag hoppas såklart att jag får stöd av er andra 🙂

För vem?


Steget att gå med i en idrottsförening kan kännas stort då man är 30-60år. En idrottsförening satsar i regel på barn- och ungdomsverksamhet samt toppidrott. Och precis så ska det vara!

Men vi andra då?
Det känns som att jag vaknat för sent. Jag var aktiv idrottare då jag var yngre, men så la jag av. Nu är det svårt att hitta sin plats. Jag är inte längre ungdom (fast jag nog själv gärna tycker det) och inte heller är jag toppidrottare (tyvärr). Jag vill att det ska finnas en klubb för oss som gärna springer hellre än snabbast 🙂

Jag tycker att klubben ska vara öppen för både kvinnor och män. Det ska inte finnas några krav på hur snabbt man ska springa. Helst ska man ändå vilja springa minst 10km med siktet inställt på att en dag springa halv- eller helmaraton. Det enda ”kravet” är egentligen bara att man ska gilla löpning!

Varför?

Jag gillar att springa men har sedan start insett att det är den sociala biten som jag gillar bäst. Det är inga problem att springa 10km ensam. Men att springa 20-50km ensam är tråkigt. Det är roligt att lyssna till alla andras livshistorier, tankar och idéer kring hemmaliv och jobb, träning och kost samt vardag och fest. 30km känns som 7km då man springer i sällskap!

Jag önskar också att jag kunde skriva in ett klubbnamn då jag deltar i olika tävlingar. Jag önskar jag kunde ha en ”sida” att skriva på och värva med sällskap till olika evenemang. Det är roligare att delta i ett maraton utomlands då man åker i grupp än då man åker ensam! Och det är ju framförallt roligare att dricka skumppan efteråt i sällskap 🙂

Tanken är att vi kan peppa varandra, träna ihop och tävla ihop – allt på skoj!

Hur, vad göra?


Jag har aldrig tidigare grundat en förening, men just nu läser jag på. Det känns inte så svårt 🙂 Det jag behöver just nu är minst 2 personer förutom mig själv som kan tänka sig ingå i kärngruppen. Så hör av er! Jag hoppas i alla fall på maratonmamman 🙂 och Fua 🙂 Eller någon av er andra 🙂 Carin?

Men namn då?

Jag började direkt fundera på namn och fick hjälp här hemma 🙂 Några förslag:

MÅL – Maraton å Längre / Motion å Ladys
Löptid

eller borde det kopplas samman till regionen?
Huvudstadslöpet dvs HSL

5 Replies to “Grunda förening”

  1. I'm in!Kanske vi borde starta föreningen med en julfest i planeringssyfte 🙂 Typ snack och glögg någonstans. Eller så kan man vara hurtig och ta en planeringslånglänk något tag!

  2. Bra idé Fua! Länk låter bra! Glögg (spetsad) ännu bättre! 🙂 KUL!!!! Jag tycker vi försöker köra igång så fort som möjligt så vi kan registrera oss i januari! Isf kan man delta i årets lopp som medlem i den nya klubben 🙂 hehe!!! Härligt!!! HSL betyder väl också Helsingin Seudun Liikenne 🙂 Vi behöver nog fundera över namnet 🙂

  3. HSL är också Helsingfors svenska lärarförening 🙂 Men den föreningen har bara 500 medlemmar- om löpklubben blir större så blir den mer känd! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s