Om julklappar

Ju äldre man blir, desto onödigare känns alla julklappar. Varför ska man egentligen köpa en massa onödiga grejer till folk som de egentligen klarar sig utan? Varför ska man själv önska sig något som man kan köpa sig själv om man nödvändigtvis vill ha det?

Jag köper numera julklappar åt endast 4 barn och 5 vuxna. Jag försöker hålla mig till ett paket per person. Det blir ändå 9 paket. Om man antar att varje gåva kostar ca. 30euro blir det plötsligt en utgift på 270euro. 270euro på leksaker, böcker eller annat onödigt. 270euro på grejer som jag annars inte skulle köpa. Nu verkar jag kanske snål, men små utgifter blir plötsligt en stor summa då julen ju ingalunda endast handlar om julpaket.

I år ska jag försöka hitta på något intressant åt de vuxna. Men om jag känner mig själv rätt så kanske jag ändå väljer den lätta vägen och köper en bok eller ett smycke i sista stund…

Om någon funderar så barnen ska självklart ha den där julen de drömmer om med härliga, spännande paket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s