Så prickig, så ont

Natten var hemsk! Jag och Amanda sov kanske totalt 2 timmar. Hon grät sakta och sa att hon hade ont. Jag låg nära henne på madrassen på golvet och klappade försiktigt hennes kropp. Direkt om jag slutade snyftade hon till. Vattenkopporna kliar och hon har ont i huvudet och halsen. Många av blåsorna har gått sönder, de våta och ser ilskna ut.

Jag känner mig hjälplös! Jag vill inte att hon ska ha ont, jag vill inte att hon ska vara ledsen. Samtidigt kan jag inget göra. Och ibland kommer irritationen och frustrationen fast jag försöker att inte visa henne det. Det ledsna gråtet och gnället som aldrig slutar är utmattande. Jag springer fram och tillbaka och passar upp samtidigt som Viktor ropar: mamma sparka boll! Jag försöker leka, sköta, städa och fixa mat… Allt på en gång!

Nu funderar jag bara på när Viktors vattenkoppor dyker upp… Hur blir det sedan. En 5-åring kan man trösta och pratat med. Viktor lyssnar inte. Har han ont, så har han ont och då skriker han högt och gällt!!!

3 thoughts on “Så prickig, så ont

  1. Oj stackarn! 😦 Eller stackrarna. Vi har (tyvärr?) inte ännu haft vattkoppor i vårt hus. Hoppas endå de får dem som barn. Fast Trapp kommer att få det jobbigt antar jag, har hört att barn med atopisk hud ofta har det mycket jobbigare då huden annors också är så skör.Vi kan ju hoppas att Viktor får dem lindrigare! Lycka till med ditt lopp!! Tycker ni är lite galna som orkar springa så långt. 😉

  2. Hej Melli och jo… vattkoppor är inget kul alls. Är det sant det ang. atopisk hud. Åh nej… Det förklarar AMandas problem. Hon har atopisk hud, liksom Viktor. Han är ännu frisk, men väntar bara på att han också ska se ut som en prickig liten korv snart 😦 Häng med någon liten kilometer om du (ni) har tid 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: