Träning handlar lika mycket om psyke som om fysisk färdighet

Jag gav mig ut på en 20km lång löprunda. Första två kilometrarna gick bra. Sedan började allt kännas tungt och jobbigt. Det gjorde ont i knäet, behövde kissa och ville helst av allt gå, d.v.s. gå hem. Ganska snabbt började jag åter igen fundera på motivation och vad dåliga tankar kan göra med vår träning. Jag konstaterade att jag endast hade 15km kvar tills jag var hemma igen, dvs endast 1/3 marathon och så länge kunde nog min blåsa hålla sig 🙂 Vidare tänkte jag att om jag ökar farten känns steget lättare. 
Började fokusera uppåt och framåt. Förbjöd mig själv att tänka negativa tankar. Lät istället tankarna sväva fritt kring arbete och löpning. Plötsligt kändes allt så mycket lättare. Då takten ökade, steg humöret. Stegen kändes inte lika tunga. 
Ju närmare 20 km jag kom, desto bättre kändes löpningen. Första 2 kilometrar gick i 5:45 tempo, 3 kilometern i 5:30 tempo och därefter sprang jag i 4:45-5:15 tempo. Ökade i uppförsbackarna och det var en hel del på vägen hem.
Bästa löptightsen helt klart! Härligt med fleecefoder på insidan som värmer. 
Ser trött ut med mörka ringar under ögonen. Det hör till småbarnslivet. Snart ska jag plocka fram hela arsenalen med smink för ikväll ska jag ut på middag med grann-fruarna. 

11 Replies to “Träning handlar lika mycket om psyke som om fysisk färdighet”

  1. Det är tur jag bor på "lande", måste alltid kissa i nån buske då jag springer 😉 när jag ännu bodde i stan o sprang långlänk stannade jag både i Olympiaterminalen o Bollhallen i Sandudd. Konstigt nog klarade jag HCR utan kisspaus. Klarar du maraton utan kisspaus också?

  2. hehe… 🙂 Kollade efter stenar och granar hela tiden då jag sprang… såg en stig och tänkte nu viker jag av… Tror du inte då att gubben framför vek in på just den stigen. Så jag höll mig 🙂 Alla lopp jag sprungit hittills har jag sprungit utan kisspaus. MEN har tänkt missa starten eftersom jag varit på toaletten precis innan 🙂

  3. Jag köpte ett par Adidas climawarm löptights som jag är supernöjd med! Föredrar oftast Adidas träningskläder över lag. Tycker de hller bra kvalitet och så är de snygga.Har ett par climacool på våren och som sagt ett par climawarm nu på hösten. Tightsen har en insida i fleecematerial som värmer skönt!

  4. Tack! Jag ska försöka hålla ögonen öppna på stan nästa gång! Skulle sitta bra med såna åt mej, men brukar inte ha tålamod att söka eller prova flera märken o modeller.

  5. Plupp – kolla på nelly.com och på sportamore.seDär finns wintertights med fleece innanför till förmånliga priser. Märken som Casall, NewLine osv Sportamore.se hade för 349sek och ingen frakt!

  6. Jag måste ofta stanna och kissa i buskarna då jag springer fast jag springer MYCKET kortare än du. Men så är jag inte heller lika van. 🙂 Brukar också tanka kanske lite väl mycket vatten innan så jag inte tror jag dör törstdöden på vägen.

  7. Jag brukar inte dricka speciellt mycket varken före eller under löpning. Om jag springer 1h eller mindre, dvs ca 10km dricker jag inget. Om jag springer 20km har jag drickabälte med mig! Då dricker jag oftast 5dl. Men oftast handlar kissbrått för mig om en psykisk grej. Jag tror jag har jättekissbrått. Det tynger i magen, det känns, det skvalpar… hehehe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s