Lady Dahmer om jämställdhet och föräldraledighet

Lady Dahmer är en blogg som jag läser ofta. Jag håller med om mycket hon skriver. Samtidigt blir jag ofta provocerad. Så till den grad att det börjar bubbla inom mig. 
Lady Dahmer har ett inlägg med rubriken:Det finns ingen jämställdhet i att mamma 


tar all ledighet och att pappa kan välja bort 


sitt föräldraskap.

Hon skriver om att de gjort ett val som inte är jämställt i och med att hon valt att stanna hemma med sina barn och att hennes man jobbar. Hon säger att barnen tyr sig till henne oftare och att hon i princip har bättre kontakt med barnen. 
Hon skriver rubriker som provocerar och hon får till diskussion. Jag ger henne credit för det! Verkligen! Samtidigt blir jag provocerad på ett primitivt sätt. 
Lady Dahmer är cool. Hon vågar skriva vad hon tycker!
M har inte tagit ut en endaste dag pappa-ledighet. Han har inte varit hemma med barnen enligt Kelas normer! Inte ens de där 10 dagarna eller är det 3-4 veckor som alla andra pappor kan utnyttja. Tycker jag att detta har varit icke jämställt? Absolut inte! Har det påverkat mig eller min karriär? Inte det minsta! Tyr sig barnen mer till mig än till M? Knappast! Pappa är idol – jag är liksom hon man går till då man gråter och vill ha sin vilja igenom!
Att någon sägger att pappor prioriterar bort sitt föräldraskap utgående ifrån hur många pappa-ledighets dagar de utnyttjat får mig reagera! Vi har möjlighet till att välja! Jag skulle inte ha velat ha det på ett annorlunda sätt. Varje familj ska ha rätt att välja det som passar dem bäst! Det som är bäst för barnen och familjen!
Jag tycker inte om idéen att alla ska följa samma mönster. Jag gillar inte heller det att man lägger folk i olika fack utgående ifrån deras utseende, sätt att leva eller konsumera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s