LCHF chokladkaka, fotboll och löpning

Det blev en bra torsdag kväll. Mommo har kommit till undsättning och det märks i vardagen. Plötsligt finns här en extra tröstande famn, ett par extra händer som torkar och plockar. En extra famn att krypa upp i och se på tv med och en extra röst som läser böcker och ger tid åt barnen. 
Amanda och M cyklade iväg på fotbollsträning.

Mommo och Viktor tog vagnen och promenerade till butiken för att köpa 70% mörk choklad.

Själv tog jag mommos hund Sessan med mig och gav mig ut på 9km löppass. Dvs jag drog hundstackaren efter mig. Halvvägs vill Sessan inte alls springa. Vi började i 5:10 takt, halvvägs sprang vi i 5:30 takt. Nästa gång får hunden stanna hemma. Gav mig ut på ett till pass. Sprang 5x1min max fart. Sista löpningen blev i uppförsbacke. Det kändes bra! 

Hemma gjorde jag i ordning kvällsmat till familjen. Idag blev det grönsaker och dipp. Barnen jublade och trodde vi hade fredagsmys.

Och chokladen som mommo och Viktor köpt… den använde jag till att göra LCHF choklad kladdkaka. Mmmmmm… Nomnom… Behöver knappast ens förklara hur gott det var 🙂

Receptet hittade jag på själv – utgående ifrån 56kilo.se
mammasprings chokladkladdkaka

250 gram mörk choklad 70%
75 gram smör
1 1/2 dl kokosflingor
1tsk bakpulver
1msk fiberhusk
4 ägg
1tsk vanilj
Vispa ägg och vanilj pösigt (jag använder mig av ekologisk vanilj, det är skrapade frön)
Smält choklad och smör i vattenbad.
Blanda i kokosflingor, bakpulver och fiberhusk.
Blanda försiktigt äggsmeten och chokladsmeten.
Lägg i smörad form med bakplåtspapper i botten.
Grädda i 200 grader ca 8-10 min.
Kakan är kladdig i mitten, lite torrare i kanterna. Ljuvligt god! Servera med frusna hallon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s