Bröd gjort på nötter

Experimenterade precis i köket och resultatet blev gott!

Utgick från receptet på frukostfrallor som jag tidigare bakat http://www.alltforforaldrar.se/56kilo/?s=frukostfrallor

Jag ändrade receptet enligt de ingredienser jag hade hemma och då blev det


mammasprings nötbröd 🙂

1,5dl blandade nötter som jag mixade till mjöl i mixer
2msk skalade sesamfrön
2msk linfrön
1/2tsk himalaya salt
1 tsk bakpulver
2 ägg
1dl creme fraiche
2msk kallpressad rapsolja

Blanda alla torra ingredienser. Rör i övriga ingredienser. Bred ut på bakplåtspapper. Strö över pumpafrön och solrosfrön.

Baka i ugn 200 grader ca 15minuter.

Brödet är saftigt och smakar riktigt bröd med lätt nötsmak! Supergott bara med ost!
Morgonens frukost som jag kommer att äta då jag cyklat till jobbet är alltså klar!

6 Replies to “Bröd gjort på nötter”

  1. Hej! Det brödet ska jag testa, ser gott ut. Jag undrar lite om din kost, hur strikt kör du med LCHF? Missförstå mig inte, jag tycker LCHF måltider är bra och jag förstår att du funderat och provat mycket med kost pga dina tarmar, men jag har samtidigt för mig att maratonträning och kolhydratlös/fattig kost inte är så optimalt? Ingen kritik, jag hör bara själv till dem som tycker att rätt sorts kolhydrater hör till en fysiskt aktiv människas kost. Så till en annan sak: Vad har du för löptrikåer? Inte för att det alls är aktuellt med löpning ännu på ett halvt år för mig (blä och suck) men jag tänkte pigga upp min kommande löpkarriär och motivation redan nu genom att skaffa ett par ordentliga trikåer snart…

  2. Jag är inte sådär superduper strikt! Jag äter bananer , äppel, vindruvor osv Och jag kan nog äta lite morot ibland och ALLA övriga grönsaker! Äter också ibland lite ruislastu (lövtunnt rågknäcke). Har lämnat bort vetemjöl helt och hållet! Vetemjöl har jag bannlyst! Idag åt jag kolhydratfattig kost och det kändes i min kropp av då jag sprungit 9km. Jag tycker som så att det är upp till var och en vad man vill stoppa i sig. Jag lever med en idrottsman som slukar kolhydrater och jag sportar mycket själv. Jag är övertygad om att både jag och han behöver kolhydrater för att orka sporta. Samma barnen. De ska inte bara leva på kolhydrater, men de ska leva av goda fetter, goda proteiner och goda kolhydrater. Helt enkelt en sund varierande kost!Jag söker mycket inspiration från LCHF dieten eftersom det är enkelt och gott. Övriga familjen kan äta samma sak, men de äter som tillägg lite extra kolhydrater (kokt potatis, fullkornspasta eller basmatiris). Inför nästa maratolopp kommer jag definitivt att kolhydratladda precis enligt samma mönster och schema som jag gjort hittills 🙂 Det har fungerat för mig så varför bryta mönstret?! Så tänker jag idag – men vem vet. Kanske jag efter några månader ändrar mig…Jätte kul att du frågar 🙂 Jag har olika trikåer 🙂 Har ett par från adidas som jag använder ofta. De är tunna och sköna (önskar nog ändå att de skulle vara i ett lite mer stadigt tyg). Har också ett par från Halti med vindtyg på framsidan och de är jättebra på vintern. Satsa på ett par stadiga trikåer. Just nu har de ju rea både på intersport och stadium. Ett halvt år kan kännas långt men vet du – tiden går så otroligt fort så snart, snart får du ta vagnen med dig och ge dig ut och springa 🙂

  3. LCHF-knäckebrödet jag bloggade om smakar inte så väldigt mycket tycker jag. Kanske lite ostsmak, men inte alls dominerande. Med mycket pålägg som smältost, ost och skinka går det väldigt bra att äta enligt mig! Pröva laga en sats, går väldigt fort! 🙂

  4. Tack för ditt utförliga svar! Låter vettigt detdär. Egentligen tycker jag ju att alla får väl äta precis som de vill, men jag måst ändå medge att jag har lite svårt att förstå att man inte låter sina barn (eller sig själv för den delen) äta frukter och bär pga för mycket kolhydrater. Nåja, vi är alla olika, och jag är väl också lite hjärntvättad av min träningsnarkoman till man:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s