Marathonskola

Tvekade länge men beslöt mig för att satsa. Har börjat i marathonskola. Vi träffas en gång i veckan och tränar tillsammans. Idag lyssnade vi till en föreläsning om löpteknik. Egentligen kan man ju själv läsa angående marathon och träning. Det finns bloggar och sidor på nätet som berättar allt det finns att veta om marathon. Det är ändå inte samma sak som att träna i grupp.  Hade enormt roligt. Känner mig inspirerad och jag vet att det här är något jag kommer att vilja fortsätta med. 

Efter föreläsningen sprang vi ca. 20 min utomhus, varefter vi gick inomhus för att träna löpteknik.

Då jag såg hindren blev jag lite skraj. Kommer ihåg skräckscenariot från barndomens friidrottsövningar. Jag var livrädd för häckarna. Var alltid rädd för att snubbla på dem.

Jag hade ju fått testa något som jag alltid velat testa. Nämligen Merrells Barefoot Lithe Glove skor. Känslan var fenomenal. Helt otroligt lätt steg fick jag. Steget förvandlades automatiskt framåt och bort från hälen. Löpstilen blev snabbare. Men det känns i mina vader. Är nyfiken på att testa mer. Skon är hur som helst supersnygg!

2 Replies to “Marathonskola”

  1. Hej, berätta sen igen efter en tid vad du tycker om Merrells skorna. Jag köpte ju också såna (inte exakt lika men ungefär) och jag är inte alls såld. Har testat dem nu två-tre gånger och min barfotakänsla dog med dem. Sprang ju barfota till fösrt under sommaren men sen då jag köpte skorna så ville jag inte längre. Tyckte dom dämpade för mycket och jag började springa "fel" igen och så skavde dom på helt konstiga ställen… Äh, jag vet inte. Gillade dom inte alls. Tänkte satsa på ett annat märke, men till nästa vår. Tror jag springer i "vanliga löpskor" under vinterhalvåret iaf…

  2. Har också testat Vivos Terra Plana och de är mjukare. De känns bättre på foten. Faktiskt! Testa dem! Merrel passar mig också – men jag tror inte jag skulle kunna springa ett maraton med dem – det tror jag inte!I december kommer det att hållas en barefoot löpskola i Hfors. Kolla på http://www.compactfit.com/Jag har tänkt delta – så jag lär mig rätt löpteknik. Jag är helt såld på barefoot eftersom jag fick en sådan otrolig träningsvärk efter bara ett pass med skorna 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s