Pizza utan vetemjöl

Dagens lunch består av pizza gjorde på ett botten av havremjöl och lite tapioca stärkelse! Pizzan blev tunn, knaprig och god. Jag ger tummen upp till mig själv!  

8 Replies to “Pizza utan vetemjöl”

  1. Här kommer receptet 🙂 Vad kul att många frågar efter just det här receptet :)2 1/2 dl mjöl 1tsk bakpulver (man kan också använda 15gram jäst om man så vill)1 dl vatten2 msk olivolja1/2 tsk saltBlanda samman alla ingredienser, tillsätt mjöl så degen blir fast, men inte torr. Använd mer mjöl då du bakar ut.Den här satsen ger 1 ugnsplåt pizzabotten (ca 2mm tunt)Jag har bakat detta på en blandning av rågmjöl och havremjöl (50-50), endast på havremjöl och lite tapioca stärklse (2 dl havremjöl, 1/2 dl tapioca stärkelse) och så testade jag idag på att använda mig av mandelmjöl + fiberhusk eftersom John önskade det 🙂 Det gick hur bra som helst! Bottnet blev lite grynigare och segare med mandelmjölet men det funkade ändå jätte bra!Som topping till pizzan brukar jag använda mig av stark tomatsås, pastasås rester, skinka, salami, ananas, vitlök, paprika, lök. Och en hel del ost :)210 grader ca 10-15 minuter. Låt svalna innan du skär upp så hålls bottnet bra ihop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s