Vaniljbullar ur ugnen

Bakade godaste vaniljbullarna! MUMS! Det var tyvärr ändå sista tuggan för min del för nu har jag läst boken Ät rätt för din blodgrupp av Peter Adamo & Catherine Whitney och har insett att jag måste utesluta vete ur min kost. Min mage har varit bra sedan sommaren. Lämnade bort alla mina mediciner och ändå mådde min mage bra. Efter senaste besök vid Gastro då de gjorde kolonoskopi har min mage slagit om tvärt. Blöder igen och har ont. Är övertygad om att jag via min kost kan göra magen frisk. Tänker inte börja äta alla mediciner igen!
Receptet (ca 10 enorma bullar)
1/2 pkt jäst
2,5 dl mjölk
1dl socker
1ägg
1msk vaniljsocker
1tsk kardemumma
1tsk kanel
6-8 dl mjöl
100gram smör
Fyllning: lagom mängd smör, kanel, socker, vanilj och kardemumma
Ska först jäsa i 3-8 timmar, efter att de bakats ut ska de jäsa i ytterligare 1 timme!
Godaste och fluffigaste bullarna som finns! Mums!

3 Replies to “Vaniljbullar ur ugnen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s