Välkommen till bloggen

Blogga eller inte blogga?

Hade bestämt mig för att aldrig börja blogga. Men så heter det ju också att man aldrig ska säga aldrig.
Då jag var 18år och blev intervjuad i Pargas Kungörelse sa jag att jag aldrig skulle bo i Pargas.
Då vi bodde i Åbo för ca. 10 år sedan sa jag att jag aldrig skulle flytta till Tammerfors.
Då vi flyttade från Vanda år 2005 sa jag att jag aldrig mer vill bo i Huvudstadsregionen.
Nu sitter jag här i Esbo, efter flytt från Tammerfors, med visionen om att någon gång i framtiden bo i Pargas.
Livet är så här ibland. Man ska aldrig säga aldrig!

Ganska fort efter att jag börjat blogga inser jag hur ofantligt kul det är. Under en kort tid har jag funnit nya bekantskaper och mitt intresse för löpning har stigit till en helt ny dimension. Inom kort kommer jag och två andra bloggande löpar-kvinnor starta upp löparklubben Running Finland. Och hur coolt är inte det? Det hade aldrig skett om jag inte börjat blogga! 

4 Replies to “Välkommen till bloggen”

  1. Haha! Oj, vad lika vi tänker!! Jag skrev liknande saker om du har läst papper-intervjun jag länkat till i min blogg för en vecka sedan (?)… Tänk! Man ska aldrig säga aldrig!! 🙂 har du också rötterna i Pargas, eller? Jätteroligt att stöta på fler mamma/träningsbloggar! Bra med mer inspiration! Men du verkar nog vara ett steg längre än mig med löpningen, har mitt första maraton nästa sommar och jag är LIVRÄDD!! 🙂

  2. Hej Jessica! Visst är jag från Pargas 🙂 Jag är också väldigt glad att ha stött på andra maratonmammor och hoppas såklart att träffa er andra i något skede. 🙂 Du behöver inte vara rädd för maraton. Jag själv har sprungit 2 maraton då jag endast tränat enligt följande:ca 3-4*löpning 8-10km/veckan1 gång 20km ´ca 1 månad innan varje lopp (båda gångerna har jag fått problem med fötterna/knä) :)Och så nu i helgen sprang jag Nouxtreme 20km i kuoerad terräng. Har en bakgrund som idrottare, men med en paus på 15år så kan man knappast räkna med fördelar från den "idrotts-karriären" :)Nu ska jag satsa lite mer – vill komma i mål på tiden 3:30! Är inte annars nöjd. Men det där med träningstid är uselt! Hinner inte träna tillräckligt… eller tjaa… jag prioriterar väl soffan efter kl 20 på kvällen då ungarna somnat 🙂

  3. Oj va skönt att höra!! Har haft så få chanser nu att springa så jag börjar må dåligt då jag tänker på att jag ska klara ett maraton inom mindre än ett år. Har sprungit 24 km för nån månad sen och det gick bra. Men det är svårt att komma sig iväg med två barn och fulltidsjobb. Plus att mannen jobbar mycket kvällskift och man vill ju hinna se varandra också emellanåt! Så det där med att prioritera soffan ligger nog högt här också! 🙂

  4. Sprang mitt första maraton i okt 2010. Då blrjade jag "träna" i maj. Hade paus juni-juli. I augusti och sept träna jag lite mer, sprang en gång 20km. Oktober gick mest till att vila eftersom en sena under foten inflammerades. 🙂 Så det var inte mycket träning! Du kommer att klara det galant! Viktigaste jag har lärt mig är att springa 30km i jämn takt, inte öka takten fast det känns lätt. Kolla klockan och anv dig av tex runkeeper så du håller jämn takt. Sista 12km kan du öka smått om det känns bra. Kom bara ihåg att sista 2km är värst av det värsta! En annan sak jag tycker är viktigt är att du ska komma ihåg att vila innan loppet. Och tanka kolhydrater. Du kommer att känna dig tung och uppblåst men det behövs på maratondagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s