Frågor om mat och träning

Jag snubblade över dessa frågor inne hos Snorkkis för ca. en vecka sedan och gillade frågorna… så här kommer svaren!
Vad har du druckit idag? Vatten och en kopp pepparmintsté
Vad var det senaste du åt? Lunch bestående av naturell yoghurt, 2 skivor rågknäcke med ost, skinka och ägg/keso och ett äppel. 
Vad tränade du senast? Jag sprang till jobb på morgonen (12 km) och körde styrkepass framför datorn innan morgonmötet. Det blev således effektiv transportlöpning vilket innebär familjetid på kvällen för min del.
Vad ska du träna nästa gång? Jag kommer att köra ett pass med gymstick på kvällen. Min rumpa ska bli starkare – nu på en gång!
Mest underskattade mat? Omelett och havregrynsgröt. Enkelt, billigt och mättande! 
Mest överskattade mat? Färsk tonfisk i alla former. Det känns onödigt att äta en fisk som är utrotningshotad bara för att det är ”trendigt”. Så god är den faktiskt inte!
Så tycker jag att barn ska äta: Barn ska smaka på allt, varje gång. Och de ska lära sig äta grönskaer och frukt redan från tidig åler. Jag tycker barn ska äta mångsidigt. De ska lära sig äta både vanlig husmanskost, liksom sushi, indiskt, thai och mexikanskt. 
Min inställning till piller och pulver är: Jag äter helst inget alls, men om jag har ont är jag villig att prova allt som kan hjälpa mig. Jag äter 6 piller varje dag enligt läkarens ordnination. Jag äter också piller som innehåller mjölksyra, C-vitamin, D-vitamin och omega-3-6-9, Q10 och E-vitamin. 


Däremot undviker jag proteinpulver, kolhydratpulver osv. Om jag tankar inför ett lopp dricker jag juice, äter en extra smörgås, en bulle osv.
Min respektive tränar: M tränar 6 dagar i veckan. Vintertid 2 pass per dag. Eftersom han tränar dagtid så vill han sällan träna med mig kvällstid. Då han orkar med ett extra pass är det fantastiskt kul! Gillar att umgås med honom och samtidigt träna. Då vi springer tillsammans hinner vi prata om allt och inget.
Sommar träningsplaner i år: Jag kommer att försöka öka min träning så att jag transportlöper minst 60 km i veckan. Utöver det ska jag cykla, orientera, rullskrinna, rullskida, simma och träna styrka.
Sommarplaner för fem år sedan? För fem år sedan njöt jag av sommaren hemma med Amanda som då precis skulle fylla ett år. Vi bodde i ett höghus i centrum av Tammerfors, pinades av den grymma hettan, åkte till stugan på Kökar (Åland) och jag insåg att det var ”sista tiden hemma” eftersom jag bestämt mig för att börja jobba igen. Jag hade alltså inga sommarplaner alls… annat än att jag skulle njuta av ledigheten alltså!

2 thoughts on “Frågor om mat och träning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s